Ambulant Begeleider

Hoe gaat een ambulant begeleider te werk? 

Een ambulant begeleider is iemand die naast de persoon staat en je kan ondersteunen op diverse levensgebieden. Een ambulant begeleider is opgeleid binnen de zorg en beschikt over de juiste papieren.  

Daarnaast beschikken onze ambulant begeleiders over een ruime ervaring in het begeleiden van diverse doelgroepen. Omdat er best veel vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd, is het belangrijk dat je een goede klik hebt met je ambulant begeleider. 

 

Stappenplan

  • Kennismaking
  • Hulpvragen in kaart brengen (Waarbij heb je hulp nodig?) 
  • Zorgplan opstellen (Persoonlijke doelen opstellen) 
  • Thuisbezoek plannen (Er worden afspraken gepland voor het wekelijkse thuisbezoek om aan de doelen te gaan werken)
  • Evaluatiegesprekken (Voortgang over de doelen en waar nodig wordt het zorgplan aangepast) 

 

Wanneer er een indicatie voor ambulante begeleiding is afgegeven door de gemeente waarin je woont, kan een ambulant begeleider starten met het bieden van ambulante begeleiding. Samen met jou, de gemeente en wij als organisatie, worden er persoonlijke doelen opgesteld. Deze doelen worden ook opgenomen in het persoonlijke zorgplan. In het persoonlijke zorgplan worden persoonlijke doelen verder uitgelegd.  

Na een periode van ongeveer 6 tot 12 maanden ga je samen met je ambulant begeleider weer  met de gemeente om tafel om de voortgang van de doelen te bespreken. Tijdens dit gesprek wordt de afgelopen periode besproken en kunnen doelen worden afgerond of worden bijgesteld. Ook kunnen er nieuwe doelen worden opgenomen in het zorgplan.  

De doelstelling van een ambulant begeleider is dat je door de begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren en je eigen woning kunt behouden. Daarnaast zal een ambulant begeleider zijn uiterste best doen om bij zoveel mogelijk hulpvragen te kunnen ondersteunen. 

Wij beschikken over een team van ambulant begeleiders in Twente. Wij komen graag bij je langs om uitleg te geven over onze werkwijze en wat wij wellicht voor jou kunnen betekenen. 

Contact

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op als je vragen of interesse hebt. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op.

Ons team

Willem Aalders

Ambulant ondersteuner

Tamara Nijhuis

Ambulant ondersteuner

Ryanne van Rossum

Ambulant ondersteuner

Miriam Kerver

Ambulant ondersteuner

Kees Mulder

Ambulant ondersteuner

Jessica Veldhoen

Ambulant ondersteuner

Jeroen Schwarte

Ambulant ondersteuner

Janine Eenkhoorn

Ambulant ondersteuner

Ervaringen ambulante begeleiding