Ambulant Begeleider

Een ambulant begeleider is iemand die naast de persoon staat en kan ondersteunen op diverse levensgebieden. Omdat er best veel vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd, is het belangrijk dat je een goede klik hebt met je ambulant begeleider. Elke ambulant begeleider is opgeleid om mensen met diverse problematieken zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.  

Wanneer er een indicatie voor ambulante begeleiding is afgegeven door de gemeente, kan een ambulant begeleider starten met het bieden van ambulante ondersteuning. Samen met de persoon, de gemeente en wij als organisatie, worden er persoonlijke doelen opgesteld en opgenomen in het zorgplan van de gemeente met daarbij een korte omschrijving.

Na een periode van ongeveer 6 tot 12 maanden gaan wij weer samen met de gemeente om tafel om de voortgang van de doelen te bespreken en kunnen er eventueel nieuwe doelen worden vastgesteld. 

De doelstelling van een ambulant begeleider is dat de persoon die begeleiding krijgt, zo zelfstandig mogelijk blijft functioneren en zijn eigen woning kan behouden. Daarnaast om bij zoveel mogelijk hulpvragen te kunnen ondersteunen. 

Wij beschikken over een team van ambulant begeleiders in Twente en de Achterhoek. Wij komen graag langs om meer te vertellen over onze werkwijze en hoe wij te werk gaan. 

Contact

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op als je vragen of interesse hebt. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op.

Bel mij terug

Liever teruggebeld worden? Dat doen we graag. Vul het formulier hieronder in en wij bellen je binnen 24 uur terug.

Ons team

Willem Aalders

Ambulant ondersteuner

Tamara Nijhuis

Ambulant ondersteuner

Ryanne van Rossum

Ambulant ondersteuner

Miriam Kerver

Ambulant ondersteuner

Kees Mulder

Ambulant ondersteuner

Jessica Veldhoen

Ambulant ondersteuner

Jeroen Schwarte

Ambulant ondersteuner

Janine Eenkhoorn

Ambulant ondersteuner

Ervaringen ambulante begeleiding

Bij Visie Groep heb ik de ruimte gekregen mezelf te ontwikkelen op mijn eigen tempo. Op die manier werk ik aan mezelf en aan mijn toekomst. Er is altijd wel begeleiding beschikbaar als er iets niet goed lukt en er wordt goed meegedacht. Door hier aan de slag te gaan kom ik weer meer buiten de deur en kan ik in de praktijk ervaring opdoen.
Rob B.
Dankzij de activiteiten en begeleiding van Visie Groep heb ik weer een prettige dagelijkse structuur opgebouwd. In een rustige omgeving kan ik hier mijn interesses onderzoeken. Door het regelmatige contact met andere mensen heb ik bovendien mijn sociale vaardigheden kunnen ontwikkele
Aron N.