Ambulante Begeleiding

Ambulante begeleiding is vorm van individuele begeleiding die is afgestemd op de persoonlijke situatie en behoeftes  Is er met spoed ondersteuning hulp nodig, dan kan een ambulant begeleider op diverse levensgebieden een belangrijke rol spelen.  

– Op orde brengen en houden van administratie
– Een luisterend oor bieden
– Aanbrengen van regelmaat & structuur
– Ondersteunen bij belangrijke afspraken 
– Zoeken van zinvolle dag-invulling
– Zoeken van woonruimte
– Leren omgaan met eventuele beperkingen
– Ondersteuning in de huiselijke relaties
– Vergroten van sociale netwerk

Ambulante begeleiding kan bij ons op kantoor of bij jou thuis plaatsvinden. Benieuwd hoe een ambulant begeleider te werk gaat? Bekijk dan de pagina ambulant begeleider

Of iemand in aanmerking komt voor ambulante begeleiding is afhankelijk van de hulpvraag die er is. Is er lichte ondersteuning nodig en kan iemand in de omgeving je helpen? Dan kan het zijn dat de gemeente adviseert het eerst binnen je eigen netwerk op te lossen.

Is dit niet mogelijk, dan kun je in veel gevallen gebruik maken van ambulante begeleiding. Samen met de gemeente wordt er dan gekeken naar de hoeveelheid ambulante begeleiding die noodzakelijk is. 

Ambulante begeleiding heeft als doel dat iemand zelfstandig kan blijven wonen.  

Voor wie, hoeveel begeleiding en termijn

Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan in principe ambulante begeleiding aanvragen bij het zorgloket van de gemeente. De hoeveelheid begeleiding is afhankelijk van de situatie. Het aantal begeleidingsuren kan variëren van 1 tot maximaal 10 uur per week.

Ambulante begeleiding kan aangevraagd worden via het WMO zorgloket van de gemeente. Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen waar je precies ondersteuning in nodig hebt, zodat de gemeente de juiste hulp kan inzetten.

Er kan telefonisch contact opgenomen worden met het zorgloket om een afspraak te maken en een indicatie voor ambulante begeleiding aan te vragen. Een ambulant begeleider kan dit ook samen met je doen om ervoor te zorgen dat de zorgvraag voor ambulante begeleiding duidelijk gecommuniceerd wordt. 

Tijdens het gesprek met de gemeente mag een ambulant begeleider met je mee gaan. Een gesprek met de gemeente kan soms best spannend zijn. Om die reden kan het fijn zijn dat iemand met je mee kan gaan om je bij te staan en je hulpvragen toe te lichten. 

Ook mag je naar dit gesprek ook altijd een familielid meenemen of een bekende die je graag bij het gesprek aanwezig wilt laten zijn. 

Tijdens het gesprek met de gemeente is het handig om zoveel mogelijk informatie mee te nemen. Ook moet je een geldig ID bewijs meenemen. 

Wanneer er een indicatie voor ambulante begeleiding is afgegeven, kan er vrijwel direct gestart worden met het bieden van ambulante begeleiding. 

Contactformulier
Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.  
Bel mij terug 
Vul onderstaand bel mij terug formulier in en wij bellen je binnen 24 uur terug. 
Ons team

Willem Aalders

Ambulant ondersteuner

Tamara Nijhuis

Ambulant ondersteuner

Ryanne van Rossum

Ambulant ondersteuner

Miriam Kerver

Ambulant ondersteuner

Kees Mulder

Ambulant ondersteuner

Jessica Veldhoen

Ambulant ondersteuner

Jeroen Schwarte

Ambulant ondersteuner

Janine Eenkhoorn

Ambulant ondersteuner